Lažno hakovanje profila Gorice Dodik i izvrtanje činjenica

ATV BL vijest


Timeline:

  • 09:47 Zadnji tvit Gorice Dodik prije "hakovanja"
  • 10:18 Tekst na ATV BL sa opisom hakovanja (2 rečenice) i politikom izmedju ta dvije rečenice kao i slikom "account not found"


Zadnji tvit prije (navodnog) hakovanja profila:

Zadnji tvit prije hakovanja Gorice Dodik


Zatim pojava vijesti na ATV BL u 10:18

ATV BL

Sa sajta ATV BL gdje stoji: "Hakeri su najprije obrisali sve tvitove Gorice Dodik da bi nedugo nakon toga i potpuno obrisali profil."


A ujedno i slika:

account not found
Kada se deaktivira nalog tj nakon toga (pričamo da je ATV BL prva stigla na lice mjesta, jel tako) ATV BL je uzela skrinshoot naloga i objavila. Da bi zatim u 15:01 pojavio se sljedeći tvit:

Prvi tvit
Ovdje vidimo da je nalog bio deaktiviran iz dvije priložene stvari: 0 pratilaca prilikom ponovne aktivacije i slikom account not found sto se desava prilikom deaktiviranja naloga. Nalog je deaktiviran sigurno od 10:18(slika atvbl) pa do 15:01(tvit o pratiocima)

Nalog nije hakovan jer obicno uslijedi izmjena broja telefona, maila kao i sifre. Samim tim ne bi bilo moguće vratiti nalog natrag u roku 20-30 min. Telefon i mail su ostali isti od 10:18 pa do 15:01. Ova ideja je bila brilijantna da se Gorica prikaže kao žrtva napada ali detalji koje sam naveo su je odali.

Nije bilo "hakovanja" - opet ako neko od VIP osoba želi da vidi kako ide preotimanje naloga bez mogućnosti vraćanja, tu sam :))
Takodje: tekst sa ATV BL nije pisao novinar - jer na pocetku teksta ide da je profil ugasen, a na kraju da je profil vracen. Znaci ovo ne rade novinari koji su profesionalci vec neko ko je jedva zavrsio srednju skolu.


Author: Vladimir Cicovic

Author: Vladimir Cicovic